Namens Ab & Shanna, welkom op ViperAppie !!
Duiken in Curacao 2013
Geschreven door Appie   
zondag 24 februari 2013 00:00

Curacao onder-20130021Dit voorjaar 2013 hadden we het genoegen af te reizen naar Curacao voor een heerlijke zon- en duikvakantie. Eventjes twee weeken het koude en natte weer achter ons laten op het altijd warme Caraibische Caracao.

We hadden het liefst een rustig gelegen appartement met non-stress duikmogelijkheden, dwz duiken waar en wanneer je wilt, geen gebonden vertrektijden van een boot, rustig je spullen optuigen en als het ware vanuit je appartement het water inlopen. Dit alles hadden we gevonden bij All West Appartments. Bovendien hadden we hier de beschikking over een huur-pickup, waarmee we alle mogelijke duikstekken van het eiland konden aandoen. Het appartementencomplex heeft de beschikking over een eigen afgeloten opslagruimte voor de duikspullen. Meerdere malen per dag worden de tanks bijgevuld en staan dus 24/7 voor je klaar (lucht en lood zijn onderdeel van een duikpakket dat afgesloten kan worden bij het boeken appartement).

Duiken in Curacao is echt een verademing. Het zicht is over het algemeen zeer goed, er staat weinig stroming en 

Curacao onder-20130033

het is kleurrijk en vooral ook visrijk. Meerdere malen hebben we kunnen genieten van schildpadden. Twee baaien waar we gedoken hebben vielen wat tegen. Lagun, waar buiten de baai te veel stroming stond en binnen de baai was niet veel bijzonders te zien, op een koppig zeepaardje na dan dat steevast zijn rug naar de camera bleef draaien. Verder was de baai Daaibooi niet echt aantrekkelijk vanwege het verre uitzwemmen (zeker 15 minuten).

Een mooie duikstek die ik zeker wil vermelden is Porto Marie. Een prachtige baai met een mooi strand. Over het parelwitte zand loop je het water in richting een prachtig rif dat rondom een uitgestrekte zandplaat op 12 meter diepte ligt. Daal je via de linkerkant nog verder af, kom je op een prachtig tweede rif op zo'n 23 meter.

Naast het duiken biedt Curacao uiteraard ook mogelijkheden om wat cultuur en natuurschoon op te snuiven, zoals Willemstad in het zuiden en Shete Boka NP aan de onstuimige noordkant.

Al met al een heerlijk vakantie gehad, lekker veel gedoken en weer uitkijkend naar een zonnig voorjaar.........

De foto's zijn te vinden onder 

 
Duiken aan de Costa Brava
Geschreven door Appie   
zondag 21 oktober 2012 00:00

illamateua-20120011Afgelopen zomer mochten we ons weer laten verwennen door een van onze favoriete bezigheden, op vakantie gaan. Zoals gebruikelijk zijn we weer neergestreken aan de Costa Brava om ons aldaar weer te goed te doen aan de lekkere zon, het camping- en het onderwater leven.

Het duiken had zich dit jaar toegespitst op het vinden en fotograferen van naaktslakken. Boven water blinken ze niet echt uit in schoonheid, maar onder water des te meer. Het grote spul zoals de tandbaarsen en scorpionfish (Ned. naamgeving is dacht ik niet schorpioenvis, of wel?) konden ons dit jaar niet bekoren, ook al blijven de tandbaarsen indrukkende verschijningen moet ik zeggen, nee we hadden onze pijlen (uuuhh??) op het kleine spul gericht. De duiklocaties die we hebben aangedaan zijn de Medes eilanden, Illa Mateua (bij l'Escala) en het huisrif van duikschool Stollis in Tamariu.

timariu-20120003

Tamariu hadden we al ingepland vanwege de aanwezigheid van zeepaardjes aldaar op het huisrif, maar noodgedwongen vanwege de enorme wind (Tramuntana) konden we nergens in de buurt duiken door de hoge golven en omdat de duikscholen al hun duiken hadden afgeblazen gedurende 3 dagen. Het huisrif van Tamariu lag echter vrij gunstig en dus volledig uit de wind. Gedurende twee duiken hebben we daar 5 verschillende zeepaardjes gespot. Achteraf bleek dat het niet iedereen gegund was ze te vinden.

illesmedes-20120013

Illa Mateua heeft ons dit jaar ook verrast door de aanwezigheid van diverse slakjes. We zijn dit jaar niet via de trap afgedaald, maar een stuk verder de berg op. Het is wat verder lopen met volle bepakking, maar de duiken waren een stuk mooier als bij de rots zelf. Een stijle afdaling tot zo'n 15 meter naar de bodem levert een mooi duikgebied op waar we diverse soorten slakjes hebben gevonden die we nog niet eerder hadden gezien. Eigenlijk hadden we nooit echt gezocht, dus dan is elk slakja al gauw nieuw............

Ook op de Medes hebben we diverse soorten slakjes mogen vinden. Het was wel duidelijk de ze zich alleen daar ophouden waar de meeste stroming staat. Op rustige plaatsen zag je ze nauwelijks. Al met al een prettige duikervaring opgedaan weer, en een heerlijk verblijf gehad op Camping Emporda in Estartit.

De foto's zijn te vinden onder 

 
Reisverslag rondreis West-Amerika Afdrukken
Geschreven door Appie   
zaterdag 28 juli 2012 13:23

Het heeft even geduurd, maar het reisverslag van onze rondreis door de staten Californië, Arizona en kleine stukjes Utah en Nevada is af. Eigenlijk lag het verhaal er al, maar het aankleden en toevoegen van foto's nam toch nog aardig wat tijd in beslag naast de dagelijkse beslommeringen van werken, duiken, eten, slapen en zomeer. Twee projectjes staan nu nog open, en dat is het uitzoeken van de rest van de foto's en dan de film nog (10 uur ruwe data)....zucht 

Het verslag is hier te vinden.

 
Een eigen huis, een plek onder de zon....... (deel 2) Afdrukken
Geschreven door Appie   
zondag 29 januari 2012 16:34

Het is al weer een jaar geleden dat de computerkamer onderhanden werd genomen, en dat was nodig ook. Planning was om het in ongeveer zes maanden te voltooien. Nu de kamer klaar is (het is iets uitgelopen), is het tijd om het resultaat eens te vergelijken met hoe het ooit was. Zoek de 10 verschillen............

Lees meer...
 
Soms zit het mee
Geschreven door Appie   
zaterdag 13 augustus 2011 16:49

macro_wesp201100002Soms zit het mee, soms zit het niet tegen. Zo zit je op je veranda van de zon te genieten in Spanje, de zon baant zich een weg door de bomen die een lichte schaduw werpen over je zitplaats en zo zit er opeens een wesp-achtige op je witte tuinstoel. Tja, wat doe je dan, je reikt binnen een fractie van een seconde je hand naar de electronische vliegmepper en geeft dat beest een stroomstoot die het zich nog lang zal heugen. macro_wesp201100001

Althans, dat had je kunnen doen. Je kunt ook rustig opstaan en je Canon 40D pakken waar toevallig nog de 100mm macro lens op gemonteerd zit van de duik die ochtend. Het zal misschien door de witte ondergrond gekomen zijn (tuinstoel) dat deze wesp zich rustig liet bestuderen en fotograferen.

Na een welgemeend bedankje van mijn kant koos deze wesp na enige tijd weer het luchtruim om zich waarschijnlijk elders te laten doodslaan door een wespenhater.

Open het komplete artikel (lees meer) voor meer foto's.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 6

Gereedschap

dinsdag 13 november 2012 21:02

Canon 60mm

canon efs_60mm_f2_8_macro_usmSpeciaal voor onderwater fotografie, om wat dichter op het onderwerp te kunnen komen. 100mm is voor troebel Nederland net iets te ver.


 
zaterdag 28 januari 2012 09:01

Canon 10-22mm

Canon 10-22Nieuwste aanwinst voor de ultieme groothoek met supersnelle autofocus, de Canon EF-S 10-22mm F/3.5-4.5 USM


 
vrijdag 02 januari 2009 17:25

Tamron 18-270

tamron 18-270-vc-largeAls all-in vakantielens moet deze Tamron AF18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC gaan dienen.


 
vrijdag 02 januari 2009 17:07

Canon 100mm

Canon EF 100mm f/2.8 USM MacroVoor de ultieme close-ups moet deze Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro lens zijn kunnen gaan bewijzen.


 
vrijdag 02 januari 2009 16:27

Canon EOS 40D

Na ruim 6 jaar met een Minolta DiMAGE 7i geschoten te hebben, overgestapt op spiegelreflex met de Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM lens.

Canon EOS 40DCanon f/4-5.6 17-85 IS USM

 

Wie is online

We hebben 1 gast online